Avala

/   avala.co.rs     Health   / Srpski  

2019-11-15 05:20:26

Međustranačkom dijalogu, prema programu, prisustvovaće i bivši evroparlamentarci Eduard Kukan i Knut Flekenštajn.

Kako Tajug saznaje, učešće su najavili SNS, SPS, SDPS, LDP, LSV, SDA Sandžaka, PUPS, JS, Stranka moderne Srbije, Nova Srbija Pokret za spas Srbije, Pokret socijalista, Narodna seljačka stranka, Ujedinjena seljačka stranka, Savez Vojvođanskih Mađara.

Pozivu su se odazvali i poslanici koji nisu članovi poslaničkih grupa, Zoran Živković, Muamer Zukorlić i Jahja Ferhatović, kao i predstavnici Pokreta slobodnih građana i SPAS-a.

Za razliku od dvodnevnog dijaloga u oktobru, ovaj će trajati samo jedan dan i imaće tri sesije, dok će, kao i prethodnog puta, lideri poslaničkih grupa imati pojedinačno po pet minuta za diskusiju o svakoj temi.

Dijalog počinje u 9 sati, otvoriće ga predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, a takođe bi trebalo da se obrate i Knut i Flekenštajn.

Prva sesija počinje u 9,30 časova kada će se analizirati napredak u sprovođenju najavljenih mera Vlade Srbije za poboljšanje izbornih uslova na kojoj će se obratiti predstavnik Radne grupe za saradnju sa OEBS i ODHIR u koordinaciji i monitoring sprovođenja preporuka za unapređenje izbornog procesa.

O tome će govoriti i Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo, nakon čega se prelazi na diskusiju.

Druga sesija počinje u 11.30 časova, a odnosi se na nove predloge Vlade Srbije za unapređenje izbornih uslova. Pored predstavnika vladine Radne grupe obratiće se i izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar.

Ponovo se daje reč liderima poslaničkih grupa koji imaju po pet minuta za komentarisanje.

U 14.30 časova počinje treća sesija koja se tiče finansiranje kampanje, a o tome će govoriti izvršni direktor Transparentnosti Srbija Bojana Medenica, a zatim šefovi poslaničkih grupa.

Poslednja sesija o medijima počinje u 16,30 časova, a svoje mišljenje o toj temi daće programski direktor CRTA Raša Nedeljkov.

Učesnici skupa će od 18,00 do 19,00 časova razmatrati zaključke i naredne korake.


rtv.rs Javna Medijska Ustanova Jmu Radio-televizija Vojvodine
srbije poinje asova http poslanikih direktor grupa sesija dijaloga koji medjustranackog dijaloga1066874User comments