Avala

/   avala.co.rs     Health   / Srpski  

2019-10-22 01:50:56

Porodica Andrić iz Požege kaže da se slogom u kući gradi porodica, a uz decu stvara budućnost ne samo lokalne zajednice, već i države.

 

Petoro, trenutno i šesto, Bože zdravlja što kažu, krajem decembra je termin. Što se tiče organizacije, tu je supruga, tu sam ja. Znači ja sam prepodne na poslu, supruga je ceo dan sa njima , ističe stariji vodnik Milija Andrić.

U višečlanim porodicama deca se uz organizaciju života uče i većoj odgovornosti.

Jeste zanimljivo za društvo, ali mora više učenje, zato što nam tata radi u vojsci, a mi idemo u školu .

Imamo između stodvadesetoro i stotridesetoro dece u ovom trenutku, koje su treće ili četvrto dete u porodici , kaže direktorka PU Olga Jovičić Rita Snežana Šljivić.

Uspehu populacione politike doprinosi i podrška lokalne zajednice.

Umanjenje poreza, besplatan vrtić za porodice sa troje i više dece, treniranje u svim sportskim klubovima, besplatno parkiranje, prevencija u domu zdravlja , kaže Đorđe Nikitović, predsednik Opštine Požega.

U borbi protiv bele kuge državne mere daju pozitivne rezultate, kažu iz Pokreta za decu Tri plus .

Podsticajne mere, ovo sto evra i sto pedeset evra za četvrto dete i za treće, to su dale svoje rezultate i sada je oko 536 više rođenih nego prošle godine , navodi Vladica Gavrilović, predsednik Pokreta za decu Tri plus .

Svadbe su vesnici novih beba, a za varošicu koja će biti raskršće auto-puteva za Beograd, Jadran i Sarajevo, Požežani se nadaju rastu populacije, a uz dalje podsticaje ima da nas ima širom Srbije.


rts.rs @RTS_Vesti
dece troje borbi protiv bele kuge decu roditelji http pokreta plus andri


User comments