Avala

/   avala.co.rs     Health   / Srpski  

2019-10-13 10:52:50

Iz Doma zdravlja Niš ističu da su dobili dovoljnu količinu vakcina protiv sezonskog gripa, te da će vakcinacija krenuti od ponedeljka, 14. oktobra 2019. godine.

Vakcinacija će se obavljati u centralnom objektu Doma zdravlja u Nišu, radnim danom, u vremenu od 10,00 do 19,00 časova, u prostorijama laboratorije koje se nalaze u suturenu, a vikendom u prostoriji intervencije broj 48 i u gradskim i seoskim zdravstvenim stanicama po ustaljenom rasporedu rada.

„Pacijenti će moći da prime vakcinu isključivo u ambulatni gde imaju otvoren zdravstveni karton i samo uz nalog ordinirajućeg izabranog lekara u toku istog dana“, poručuju iz Doma zdravlja Niš.

Oni dodaju da se vakcinacija preporučuje osobama starijim od 6 meseci koje boluju od hroničnog poremećaja plućnog i kardiovaskularnog sistema, kao i metaboličkim poremećajima (uključujući pre svega šećernu bolest), poremećajem bubrega, oslabljenim imunitetom itd. Takođe, dodaju, vakcinacija se preporučuje osobama starijim od 65 godina, onima koji su smešteni ili zaposleni u gerontološkim centrima i ustanovama socijalne zaštite, kao i zaposlenima u zdravstvenim ustanovama i javnim službama.


niskevesti.rs @NiskeVestiRS
vakcinacija protiv sezonskog gripa zdravlja doma niskevesti 2019 https preporuuje ponedeljka oktobraUser comments