Avala

/   avala.co.rs     Health   / Srpski  

2019-08-24 02:20:03

Kosovski ministar pravde u ostavci Abeljard Tahiri je danas saopštio da je kompletirana i poslata dokumentacija za raspisivanje međunarodne poternice za Milanom Radoičićem, osumnjičenim za umešanost u ubistvo lidera SDP Olivera Ivanovića, preneli su danas kosovski mediji.

Foto: Beta/Milan Obradović

Kosovski mediji su danas objavili da je 16. avgusta za Radoičićem, koji se nalazi u bekstvu, raspisana domaća poternica.

Još prvog jula kosovski specijalni tužilac, Sulj Hodža, saopštio je da je Osnovni sud u Prištini izdao me]unarodni nalog za hapšenje Radoičića, a ovu vest naknadno je potvrdila i portparolka ovog suda Mirljinda Gaš.

Ona redakciji Kossev do danas nije odgovorila na pitanje da li je ova poternica u međuvremenu prosleđena INTERPOL-u posredstvom UNMIK-a.

S obzirom na to da Kosovo nije član INTERPOL-a, nalog suda za raspisivanje međunarodne poternice preko ministarstva pravde dostavlja se UNMIK-u koji ga dalje prosleđuje INTERPOL-u.

Reagujući na ovu vest direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Marko Đurić kazao je da je raspisivanje kosovske poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem „poslednji u seriji pritisaka na srpski narod“ i „pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista“, saopšteno je danas.

„Kosovsko pravosu]e, umesto da se bavi suzbijanjem verskog ekstremizma i dekonstrukcijom albanskih kriminalnih klanova, jedva čeka da po naredbi prištinskih kriminalnih ‘bosova’ na sebe preuzme ulogu palice za političko razračunavanje“, ocenio je Đurić i dodao da je kosovsko pravosu]e „oruđe za antipravni linč Srba“.


danas.rs @OnlineDanas
danas kompletirana dokumentacija raspisivanje poternicu poternice kosovski kosovo meunarodne pravde interpol radoiiem
User comments