Avala

/   avala.co.rs     Politics   / Srpski  

2019-11-14 23:05:21

Policija Kosova u saradnji sa Programom UN-za razvoj (UNDP), sprovela je danas akciju uništavanja oko 600 komada oružja kratkog i dugog dometa, koje je zaplenjeno tokom operativno-istražnih aktivnosti na području Kosova.

Foto: FoNet/AP

Procesu uništavanja oružja, u kompaniji “Metal-Holding” u Uroševcu, prethodila je konferencija, kojoj su prisustvovali zamenik ministra MUP Izmi Zeka, zamenik direktora Policije Kosova Sadin Mehmeti, Marija Suoko iz kancelarije UNDP i Hakan Ejdervik iz kancelarije EU, navedeno je u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

Istaknuto je da uništavanje ilegalnog oružja predstavlja važan element kontrole naoružanja na Kosovu i efikasan metod smanjenja trenutnog broja naoružanja koje se može naći na ilegalnom tržištu, a samim tim odražava se i na povećanje nivoa sigurnosti, stoji u saopštenju Policije Kosova.

U poređenju sa drugim dostupnim metodama, uništavanje osigurava, navodi se dalje, da oružje ne nađe ponovo svoj put do ilegalnog tržišta, a time se izgrađuje poverenje u sveukupne napore za sprečavanje, suzbijanje i iskorenjivanje ilegalne trgovine oružjem.

Uništavanje oružja je dodatna aktivnost, koju Kosovska policija sprovodi u okviru Strategije za smanjenje rizika od oružja i eksploziva na Kosovu.


danas.rs @OnlineDanas
danas oruja komada kosova unitavanje policija unitavanja koje https undp ilegalnog kosovo
User comments