Avala

/   avala.co.rs     Politics   / Srpski  

2019-10-22 04:26:15

Savetnik Kremlja za međunarodna pitanja Jurij Ušakov je rekao da će to biti osmi susret dvojice lidera od početka godine, preneo je Tass.

Rusija smatra da dugoročna regionalna stabilnost može biti postignuta samo ako se obnovi sirijsko jedinstvo, kao i da treba uzeti u obzir i interese svih etničkih i verskih grupa u Siriji, kazao je novinarima Ušakov, navodi Rojters.

Putin namerava, rekao je Ušakov, da o situaciji u Ukrajini i Siriji razgovara telefonom i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Te dve teme su najvažnije i o tome je razgovarano sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Mislim da će o tome razgovarati i sa Makronom , kazao je Ušakov.

Ušakov je podsetio da je Putin i pre dva dana razgovarao sa nemačkom kancelarkom, kao i jutros sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom.

Erdogan je juče izjavio je da će Ankara preduzetni dalje neophodne korake nakon njegovog sastanka sa Putinom u Sočiju.

Razmotriću proces sa Putinom i nakon toga preduzećemo neophodne korake , rekao je Erdogan na forumu u Istanbulu, ne iznoseći više detalja, prenosi Rojters.

Turski predsednik razgovaraće sa Putinom na dan kada ističe petodnevno primirje na severu Sirije, dogovoreno sa američkom administracijom, kako bi se tamošnji Kurdi povukli 32 kilometra od granice.


rtv.rs Javna Medijska Ustanova Jmu Radio-televizija Vojvodine
erdogan uakov putin siriji http siriji1059261 rekao putinom html sociju soiju situacijiUser comments